IT-säkerhet kanske inte är det första ni tänker på när ni bygger er verksamhet. Men det är något som snabbt kan sätta käppar i hjulen för den.

Du har kanske hört den sorgliga nyheten att Tietoevry har blivit utsatt för en hackerattack (https://lnkd.in/dPtp57-P)? Eller så minns du när Svenska kyrkan eller Coop som fick sina system hackade för något år sedan? Eller kanske du tänker på en annan hackerattack när det här ämnet dyker upp?

Även för dem som satsar hårt på säkerhet så kan hackerattackerna ske. Men det finns även många som har en IT-miljö, datorer, telefoner, servrar och allt där emellan som inte ens hinner lägga till och energi på sin säkerhet. Vilken skada kan då en hackerattack göra där?

Här är en liten summering av cybersäkerhetsläget i Norden:
🔴98% av företagen menar att deras cybersäkerhet inte täcker behoven.
🟠82% säger att cybersäkerhet inte ingår i företagets strategier.
🟡68% säger att de har utsatts för en större cyberattack.
🟢50% uppger att företaget kommer att öka sin budget för cybersäkerhet.
🔵15% anser att kunddata är den mest värdefulla informationen.
🟣Snittkostnaden för ett företag som utsätts för en hackerattack har uppskattats till 30 miljoner kronor.

Källa: EY Global Information Security Survey (GISS)

Att inte ha tid med sin IT-säkerhet är såklart fullt förståeligt om det inte är det som är fokus för er verksamhet. Och det kan kännas som ett stort moment att komma igång om man inte har jobbat med det innan. Där finns vi till hands och hjälper till så att ni kan satsa på det ni är bäst på, och undvika hackerattacker som ställer till det för er.

Hur jobbar ni med er IT-säkerhet idag? 🤔

Detta är ett inlägg som jag postade på min linkedIn för några veckor sedan. Ni kan läsa det även här: Aktivitet | Johan Jadarian | LinkedIn